Петина Пламенова, собственик на BELISSIMA: Класните бижута носят емоция, красота, стил и са семейни ценности

Над 400 базови модела брачни халки на ювелирната компания ще бъдат показани на сватбено изложение Grand Wedding Expo

Първото издание на Grand Wedding Expo ще събере всичко за сватбата в Гранд Хотел и СПА Приморец на 26 и 27 януари (събота и неделя). На изложението със свои щандове и професионален ноу-хау ще присъстват сватбени агенции от Бургас и региона. Водеща сладкарска верига ще представи тенденциите в сватбените торти, а шеф-готвач с над 20-годишен опит ще предложи дегустационни варианти на празнично меню. Фотографска лекция ще запознае гостите на експото с особеностите на сватбените кадри, а флорист ще демонстрира актуални тематични цветни композиции. На бляскаво ревю моделите на Inter Model’s ще представят последните колекции булчински рокли на Pronovias и най-новата линия детско официално облекло на българския бранд Salzarra. Професионалните осветлението и озвучаване на Grand Wedding Expo са доверени на партньора на събитието – DJ, light and sound serv

Съществено място на всяко сватбено тържество имат бижутата. Годежният пръстен е това, с което по правило, от векове насам, мъжът заявява желанието си да направи дамата до себе си своя съпруга. После – ред е на сватбените халки. На Grand Wedding Expo те ще бъдат представени от BELISSIMA MARRY ME. Компанията вече девет години се грижи да осигурява на бъдещите младоженци широк избор и професионален консулт при подбора на най-важните ювелирни акценти за младоженците. Над 400 базови модела брачни халки ще бъдат показани от BELISSIMA MARRY ME на техния щанд и в двата дни на сватбеното изложение. Професионални ювелирни специалисти ще бъдат на разположение за консулт. Повече за бижутата, разказва собственикът и управител на BELISSIMA MARRY ME – Петина Пламенова.

Г-жо Пламенова, бихте ли разказали повече за себе си и BELISSIMA MARRY ME?

Занимавам се с бижута от 2003 г. Към тогавашния момент на пазара нямаше фирма, с дейност акцентирана върху брачните халки. В допълнение, за мен беше много силен емоционалният заряд, който ми носеше общуването с двойките, дошли при нас за избор на символа на тяхното бъдещо семейство – брачните халки. Комбинацията от тези два фактора доведе до логично продължение. През 2010 се роди BELISSIMA MARRY ME. Компанията носи името на прекрасната ми дъщеря Мери, за чиято бъдеща поява разбрах малко по-рано през същата година.

Бутикът за висок клас сребърни и златни бижута работи успешно вече девет години. Предлагаме партньорски италиански марки, които внимателно подбираме. Държим всяко изделие да е с възможно най-високо качество, да е различно от предлаганите към момента на пазара, както и разбира се, да е на добра и балансирана цена. Линията ни BELISSIMA MARRY ME е моя сбъдната мечта, която съм изключително щастлива, че осъществих.

За мен, бижутата не са просто аксесоар. Те са символ на емоция, красота и стил. Радваме се, че с времето от бутик за бижута се превърнахме в семейни бижутери. Хората ни се доверяват за едни от най-силните моменти в живота си – от изборът на годежен пръстен, в последствие на брачни халки и бижута за поява на първа рожба, до поводи като годишнини и различни тържества. Горда съм, че сме част от семействата на клиентите си. С времето се опознахме, имаме си доверие и заедно се радваме на всеки един красив момент и празник в техния живот.

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

Щастлива съм, че в Бургас отново се възражда традицията на сватбените изложения и то с инициатор, организатор и домакин точно Гранд Хотел и СПА Приморец. За нас е чест, да бъдем част от подобен форум, който – убедена съм, ще бъде организиран на най-високо ниво. На Grand Wedding Expo бъдещите младоженци ще имат възможност да се запознаят с едни от най-големите професионалисти, част от сватбения бранш и да проследят най-новите тенденции. За нас пък, най-важен е личният контакт с бъдещите семейства. Събитието ще бъде истински празник на красотата и сбъднатите мечти.

Какво ще покажете (и разкажете) на гостите на Grand Wedding Expo?

Ще покажем на гостите на изложението част от колекцията MARRY ME брачни халки, която към днешна дата включва над 800 базови модела. Ще експозираме на Grand Wedding Expo поне 400 от тях. Ще бъдем на разположение и за професионална консултация в областта на бижутерията. 

Превръщат ли се бижутата във все по-важен елемент от визията на бъдещите младоженци?

За мен бижуто винаги е било важен елемент от визията на младоженците, а и не само. Работим усилено върху налагането на тенденцията за закупуване на бижута, които с времето да станат семейна ценност и да се предават на следващите поколения по същия повод.

Какво по Ваши впечатления включват бижутата, които бъдещите булки и младоженци избират за своето тържество?

Считам, че за дамите това е много индивидуален избор. Той е обвързан с многобройни детайли – от сватбената рокля и тематиката на сватбата, до прическата за тържеството. Стараем се да подходим индивидуално към всяка бъдеща омъжена дама, взимайки под внимание изброените акценти.

В чужбина много често в бижутата на младоженците има акцент цветен камък, съобразен с концепцията на тържеството. Там бижутата са инкрустирани с изумруди, сапфири, турмалини и други цветни скъпоценни и полускъпоценни камъни. Това допринася за поставяне на финалния щрих в цялостната визия. В България тази тенденция все още не е утвърдена традиция. Тук са нашите място и роля – да дадем на младоженците разширен консулт, който да обхваща широк спектър варианти.

При мъжете изборът на аксесоар е по различен – красиви ръкавели, игла или брошка в зависимост от костюма и изборът вратовръзка или фишу. Часовникът е много важен аксесоар за всеки джентълмен. Разбира се, за конкретния тържествен повод най-важна е брачната халка. Тя трябва да е много прецизно избрана, да е удобна, да се усеща естествено и приятно, буквално като втора кожа, защото повечето мъже изпитват дискомфорт от носенето на пръстени.    

Какви бижута най-често избират булките за сватбения ден?

Извън брачните халки, наблюденията ми са, че изборът на булките е в двете крайности. Те или залагат на един аксесоар (пищни обеци), които да са акцентът или на нежен сет от обеци (малки) с колие с един елемент.

Кои венчални халки се радват на най-голям интерес?

Все повече се избират халки, като мъжката е класическа (изчистена), а дамската е тънка и инкрустирана изцяло с камъни. Голям процент от двойките залагат на бяло злато или прекрасната комбинация от бяло и розово злато. Традиционното жълто злато е все по-малко популярно и търсено.

Диамантите ли са най-добрите приятели и на българските момичета? Достъпни ли са те на нашия пазар?

За съжаление, не мога да кажа, че диамантите са най-добрият приятел на българските момичета. За радост обаче, процентът у нас на дамите, които могат да се похвалят с диаманти се увеличава. Според мен, първото бижу с диамант трябва да е подарено на всяко момиче от нейните родители (така я орисват), а второто – от мъжа на сърцето ѝ.  За съжаление все още не е утвърдено масово разбирането, че това не са просто бижута, а семейни ценности, които винаги ще са актуални и стойностни и поради тези причини са по-добрият избор. Хубавото е, че при професионална консултация в ювелирен магазин, ако това бъде обяснено, хората обръщат поглед и към тези колекции. Ценовият диапазон е доста пъстър и определено разбива мита, че диамантите са непостижим лукс и не са за всеки. Всяка една дама заслужава да има бижута с диаманти в колекцията си.

Как се съхраняват правилно ювелирните произведения?

За добрия вид и качеството на едно бижу е много важно как то е стопанисвано от притежателката си. Съществено е всяка дама да знае, че бижутата се поставят последни т.е. след грим, прическа, парфюм, облекло. Съответно – след като се приберем у дома те са първото, което трябва да свалим от себе си. Почистват се с ювелирна кърпа и се прибират в кутия за бижута, като е желателно да няма допир помежду им. Винаги обясняваме, че не се спи с обеци, пръстени и други бижута – първо защото тялото ни не може да си почине добре и второ – колкото и да са качествени бижутата, така се амортизират по-бързо. Желателно е поне два пъти в годината да бъдат професионално почистени (особено ежедневните) и да не се залага на домашни средства като хлебна сода, вода, оцет и други подобни. Уебсайтът на BELISSIMA дава подробна информация по този въпрос. 

Можем ли да говорим за класното бижу като за една дългосрочна инвестиция в стилна визия и като материален актив?

Разбира се, че класното бижу е много добра инвестиция. Както се наблюдава през годините, златото и диамантите за разлика от валутата не са засегнати от нестабилното икономическо състояние на света. Те поскъпват, но не се обезценяват. 

Брачните халки на BELISSIMA MARRY ME са бляскав щрих от всичко, което Grand Wedding Expo ще предложи на бъдещите младоженци, техните близки и приятели на 27 и 28 януари. Инициатор, организатор и домакин на изложението е Гранд Хотел и СПА Приморец, които безвъзмездно предоставя елегантните си пространства на сватбените специалисти. Входът за експото и събитията, част от него е свободен. Grand Wedding Expo се организира с любезното съдействие на DJ, light and sound service.