„Созопол в образи и думи“

Образите в тази книга са плод на многогодишното дирене на Михаил Заимов из антиквариати и битпазари, специализирани сайтове, частни колекции и семейни архиви на негови созополски приятели.

Думите, допълващи фотографиите, са отражение на надиплените през годините откъслечни знания и истории, проектирани през личната призма на автора. Както самият той казва:

„На моменти дирех отговор на екзистенциалния въпрос – по силите ли е на един човек да промени подобно пространство ведно с преследващите се в него вековни енергии? Самотният човек на фона на вечността е изключително жалък. По време на половинвековното ми битуване съм се опитвал да печеля приятели и смислени хора за созополската кауза.“

Пейо Колев, създател на сайта „Изгубената България“, допълва:

„Рядко може да се види такава отдаденост не само на морето, но най-вече на живота, свързан с морето, в него, около него, та дори и под повърхността му. Истинска, всеотдайна любов.“

Именно това ще откриете в тази книга.

Истинска, всеотдайна любов.

Издателство „Парадокс“ има удоволствието да Ви покани на представянето на дългоочакваната нова книга на Михаил Заимов – „Созопол в образи и думи“. Събитието ще се състои тази неделя, 11 юни, от 18.00 ч. в Художествената галерия на гр. Созопол/старото училище, а негов водещ ще бъде Любен Дилов.