Зов за помощ: 5-годишният Джони се нуждае спешно от средства за лечение

5-годишният Джони се нуждае спешно от средства за лечение. Детето е с отстранен 8-сантиметров мозъчен тумор, съобщи неговата майка Деси Томова. 

Малкият Джони е получил автоимунен енцефалит вследствие на стрептококова инфекция. За нейното лечение семейството заплаща само. Венозните вливания на кортикостероиди и имуноглобулин им струват по 6750 евро, разказва Деси Томова. 

Освен на Джони тя е майка на още три деца. Но нейната най-голяма грижа в момента е 5-годишният й син. 

Още след първата му годинка е настъпил обрат в развитието му. Така се е стигнало до поставянето на тежки диагнози и операции. Открито му е почти непознато автоимунно заболяване, чието лечение не се покрива от застрахователите. 

За да осигури лечението на Джони, Деси Томова е продала всичките си имоти. Нейното семейство вече е затънало в дългове. 

Затова сега родителите на малкото момченце разчитат на благотворителни кампании и на добрината на хората, които ще се включат в тях. Всеки, който желае да подаде ръка на 5-годишния Джони, може да го направи чрез платформата GoFundMe: https://www.gofundme.com/f/help-our-johnny-recover, чрез PayPal: https://www.paypal.me/Letshelpjohnny или чрез банков превод в Банка UniCredit – IBAN: BG26UNCR70001524624650, титуляр на сметката е Каролина Томова (сестра на Джони). Средства се набират и чрез фейсбук страницата Благотворителен базар – Да помогнем на Джони.