Община Приморско – притегателен център за морски, исторически и културен туризъм

Община Приморско се включи в юбилейното 40-то Международно туристическо изложение “Ваканция & СПА”, където се представи като притегателен център не само за летен туризъм, но и като дестинация с богато културно наследство. 

Събитието се проведе в Интер Експо Център София от 13 до 15 март 2024г година, под егидата на Министерство на туризма.

Още в първия ден посетителите бяха възхитени от обширните плажове, лазурното и чисто море, красотата и съхранената природа на резерват „Ропотамо“ и Странджа планина, както и мистиката на древното светилище „Бегликташ“. Община Приморско представи своите разнообразни природни ресурси и богат социален и културен живот, които я превръщат в предпочитан избор за всички туристи, търсещи красотата на българското Черноморие.

В най-мащабния туристически форум в България Община Приморско презентира и предстоящите културни събития, на които ще могат да се насладят всички гости на града през идните месеци. Предстоят вълнуващи фестивали, много музика, танци, настроение и разнообразни активности, които ще дадат възможност на туристите да прекарат пълноценна почивка в Приморско.

Сред посетителите на изложението“Ваканция & СПА” беше и съветникът по културните въпроси на Китайска Народна Република в Република България Гуан Син, заедно с негови колеги от посолството, които останаха очаровани от красотата на Приморско и от богатото културно и историческо наследство на общината.

Делегацията бе пленена от забележителностите и природните дадености на Приморско, като по време на срещата бе планирана тяхна визита в летния сезон, за да се запознаят те с красотата на Приморско и целия югоизточен регион.