„България Еър“ възстановява полетите си до Милано през летния сезон на 2024 г.

През месец март 2024 г. националния авиопревозвач стартира с оперирането на полети до летище Малпенса по възстановената редовна линия до Милано – популярна и обичана дестинация за всички българи.

Милано е сред основните туристически центрове на древната и модерна Италия и е една от най-привлекателните дестинации за редовните пътешественици, които търсят кратки ваканции, пазаруване и културен туризъм. Вторият по големина италиански град е разположен в централната част на Северна Италия, в близост до река По и езерото Комо.

През целия летен сезон, от 1 април до 26 октомври 2024 г. националният превозвач ще лети по директната линия от София до Милано и обратно три пъти седмично – всеки вторник, петък и неделя. Най-ниската цена за еднопосочен билет в икономична класа за пътник без чекиран багаж е 99 евро. В комбинация с удобното сутрешно разписание на полета в петък и обратния следобеден полет в неделя, пътниците на авиокомпанията имат възможността да планират своя шопинг уикенд в световната столица на модата.

Всяка година оживения метрополис привлича милиони посетители с множеството си културно-исторически обекти, спортни събития, изискани бутици на известни дизайнери и впечатляващата си колекция от безценни произведения на изкуството.

Основни сред забележителностите на Милано за посещение са символите на града – готическата катедрала Дуомо и операта Ла Скала, интересните изложби в Palazzo Reale, или Кралския дворец, който се намира точно срещу катедралата. Разходете се и до замъка Сфорца, който е построен през 1368 г., а ако сте спортен или футболен фен, непременно посетете музея на футбола, който се намира в емблематичния стадион Сан Сиро.

В Милано може да се отдадете на кулинарно изкушение с богат избор между уютни, традиционни и луксозни ресторанти. Италианската кухня е любима на гостите на Апенинския полуостров, като със своите оригинални рецепти тя може да предложи разнообразни средиземноморски ястия и за най-изтънчения вкус.

Планирайте още сега своето интригуващо и значимо пътешествие до стилния италиански град с удобните директни полети на „България Еър“. Повече информация относно разписанието и начините на резервация на билети може да получите от Центъра за обслужване на клиенти на e-mail: callFB@air.bg. Билети до и от Милано могат да бъдат резервирани бързо онлайн на www.air.bg, в мобилното приложение, както и в офисите на авиокомпанията и през агентската мрежа.