“България Еър” подписа споразумение с националния авиопревозвач на Азербайджан

Националният авиопревозвач “България Еър” подписа ключово споразумение с Азербайджанската национална авиокомпания, с което предстои да бъде разкрита директна въздушна линия между двете страни. Това се случи на официална визита на президента на Република България Румен Радев в Азербайджан по покана на своя колега държавния глава Илхан Алиев.

В рамките на визитата двамата президенти подписаха декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан. В тяхно присъствие бяха подписани и документи от двустранен интерес за задълбочаването и укрепването на сътрудничеството между България и Азербайджан, като един от тях е и договорът за съвместно опериране между „България Еър“ и Азербайджанската национална авиокомпания. От българска страна документа подписа Христо Тодоров – председател на Борда на директорите на „България Еър“.

В рамките на новото сътрудничество в средата на годината предстои да стартират и директни полети между София и Баку. Повече подробности за разписанието на новите полети, цени и още – очаквайте скоро!

Снимка: БТА