Олимпийската шампионка Ивет Горанова се присъединява към спортния уикенд в Бургас

Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова ще бъде официален гост на предстоящия бургаски тематичен FUN & SUN уикенд, посветен на децата и спортните активности. В 10.30 часа на 1 юни ще я видим в откритата тревна площ край експоцентър „Флора“. Тогава ще е официалното откриване на поредица от демонстрации, в които ще участват спортни клубове от града.

Заедно с Ивет Горанова, гости на събитието ще бъдат световни, европейски шампиони и изтъкнати състезатели от близкото минало, радвали Бургас и България с успехите си: ДИМО АНГЕЛОВ – КОЛОЕЗДЕНЕ; АНТОН КОДЖАБАШЕВ – ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ; ПРОЛЕТИНА КАЛЧЕВА – ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА; ИРЕНА БАКАЛОВА – СПОРТНА АКРОБАТИКА; ЗЛАТКО ЯНКОВ – ФУТБОЛ; РАШКО ЛОМСКИ – БОКС; ТЕОДОСИЙ ЧЕРНЕВ – ПЛУВАНЕ.

 

Експозиционен център „Флора“, открита тревна площ

ДЕМОНСТРАЦИИ НА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ В БУРГАС И ИГРИТЕ НА НАШЕТО ДЕТСТВО

С участието на Детска вокална група „Морски песъчинки“

 

10:00 – 13:00 часа – Яхт клуб „Черноморец Бургас“ – демонстрации на детска лодка –  тренажор, запознаване с видовете ветроходни лодки

10:00 часа – Детски спортен клуб „Спортландия“

10:30 часа – Официално откриване

10:35 часа – Карате клуб „Сансай“

11:00 часа – Спортен  клуб „Аякс“, „Kangoo Jumps“

11:40 часа – Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“                                   

12:30 – 14:00 часа – Спортни игри с Fit kids и Fit dance kids

14:00 часа – Клуб по американски футбол “Блек Сий Пайрътс“

 

*

 

През 2021 година Ивет Горанова спечели олимпийско злато в Карате дисциплината кумите и накара цяла България да се гордее с нея. В своята спортна кариера тя е преминала през много предизвикателства и битки, но волята, която носи в себе си, винаги я извежда до почетната стълбичка. Освен на олимпийския медал, тя е носител на бронзови медали от световните първенства в Дубай и Мадрид, бронз от Европейското първенство в Гуадалахара, златен и сребърен медал на Европейските игри в Минск и Краков, сребърен медал от Европейското първенство в Турция, сребърен медал от Световното първенство в Унгария и още много международни и национални титли.