Китен отбеляза своя празник

Китен отбеляза своя празник с много настроение и колорит. 15 юни бе повод за веселие и усмивки за всички граждани на града. Богата програма през целия съботен ден бе организирана от кметството. Жителите и гостите на морския град се насладиха на разнообразни спортни и музикални прояви, сред които бяха атрактивни народни борби, както и фолклорни изпълнения на певчески и танцови състави от Странджанско. Празникът на Китен бе двоен, тъй като областният управител на Област Бургас проф. Мария Нейкова връчи Акт 15 за завършване на втори етап от проекта по брегоукрепване в Северна част на града.
„Китен има запазено място в моето сърце и днес, с връчването на Акт 15, ви пожелавам да ползвате морската алея със здраве, с настроение и много слънце. Честит празник!“, каза проф. Нейкова.
Сред гостите на събитието бе и кметът на Община Приморско г-н Иван Гайков, който поздрави присъстващите с думите:
„Днес е изключително емоционален ден, тъй като въпреки премеждията, през които преминахме с г-н Марков, завършихме този проект преди финалния срок. Предстои да бъдат изпълнени още много проекти, като някои от най-важните вече са завършени. Всички вие сте свидетели как в кратък срок успяваме да реализираме част от заложените по план проекти. Честит празник!“.
Кулминацията на емоционалния ден бе празничния концерт и традиционните нестинарски игри, а за финал красива заря озари небето над Китен.