Грамофонът на „Богориди“ – отново сцена на изкуствата

В петък – 5 юли 2024 г. от 10:00 ч. пространството около емблематичната скулптура на художника Руси Стоянов – „Грамофона“, на бул. „Алеко Богориди“ в Бургас отново ще се превърне в място за летен детски празник.

Осмото издание на събитието „Петъчен Грамоfon – Булевардни пърформанси в сърцето на лятото“ стартира с артистични акции, предлагащи  на децата възможност да се включат в инициативата „Да дадем нов живот на старите грамофонни плочи“, да рисуват Грамофона и моменти от празника, а най-малките – да оцветяват ноти от любими детски песнички.

В програмата на инициативата: 

Изложба „Музика с цветен фон“ – рисувани грамофонни плочи и пленерно рисуване на деца от Ателие „Свят в линия и цвят“ с ръководител Вили Колева; 

Булевардни пърформанси „Поезия, музика, театър“ с участието на: солисти от Арт център „Точно време“ с вокален педагог Жени Лалчева, школа „Китара“ с ръководител Йордан Христозов, школа „Флейта“ с ръководител Стефка Христозова, Театрална школа „Усмивка“ с ръководител Румяна Кралева, Клуб „Творческо писане“ с ръководител Роза Боянова и Библиотечна работилничка с ръководител Валентина Кънева.

Организатор на събитието „Петъчен Грамоfon“  е  читалище „Любен Каравелов 1940“ Бургас , с подкрепата на Община Бургас и  медийното партньорство на сайта GRAMOFONA.com.

С усмивка и настроение очакваме  бургазлии и гостите на града, за да направят деня си споделен, пъстър и красив.