МОЛ „Галерия” ще промени облика на Бургас

Първият интернационален търговски комплекс в Югоизточна България отваря през лятото на 2012

Мол „Галерия Бургас” е първият търговски комплекс от интернационален ранг в Югоизточна България. Той е част е от международната верига за мултифункционални търговско-развлекателни комплекси „Галерия”, развивани от GTC България. Официалното му откриване  предстои през юни 2012 година.  

Изграден в к-с „Славейков”, в зона която съвсем доскоро се считаше за промишлена, новият търговски център  ще промени облика на района. Мол „Галерия” се намира на бул. „Янко Комитов”, в съседство с други големи магазини и заедно с тях ще обособи специфична търговска зона в града. Достъпът е улеснен , разстоянието до центъра на Бургас се изминава само за 5 минути с кола или за 10 минути с автобус.

Търговката му площ е 37,000 кв.м., а застроената – 53,500 кв.м. Разпределен е на три нива. В партера ще е разположен хипермаркет с площ от 5 000 кв. м. Първият етаж е предвиден за  магазини на водещи световни марки. Вторият етаж е зоната на забавленията – ресторанти, заведения за бързо хранене, кафенета, фитнес и СПА център, както и модерно кино с 9 киносалона, оборудвани с последно поколение аудио-визуална техника. Общият брой на магазините  е 130, а на паркоместата – 1250.

Проектът на GTC носи редица предимства за града. В него са инвестирани 75 милиона евро. В периода на строителството бяха открити 600 нови работни места, а след откриването му „Галерия Бургас” ще предложи работа на още 800 човека.

Модерният и мултифункционален комплекс в Бургас е израз на новата идея за изграждането на интегрирани пространства за пазаруване и развлечение. GTC инвестира в още три подобни проекта в страната – „Галерия Стара Загора” отвори врати на 11 ноември 2010 г., „Галерия Варна” и „Галерия Русе” са на довършителен етап. Общата застроена площ на четирите проекта „Галерия” в България надхвърля  300 000 кв. м., а инвестицията в тях възлиза на над 350 млн. евро. Финансирането на проектите се подкрепя от UniCredit Булбанк, МКБ, OTP и Европейската банка за възстановяване и развитие.

За GTC България
GTC България е дъщерно дружество на Globe Trade Centre S.A. (GTC S.A.), една от водещите инвеститорски компании в Централна и Източна Европа, основана в Полша през 1994г.
Дружеството разработва и управлява търговско-развлекателни центрове, офис сгради и паркове и жилищни комплекси.  Развива активно дейността си в 10 страни от региона: Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Хърватия, Словакия, Украйна, Русия и България, като общо завършените и реализирани в големите градове на Централна и Югоизточна Европа проекти, са над 130.
GTC е носител на множество отличия и награди за дейността си в региона, включително и на приза “Предприемач на годината в Централна и Източна Европа” за 2009 г., 2007 г. и 2004 г.