Бургас кандидатства за европейското по лека атлетика със зала за 7500 души

С домакинството си на Евро 2019 градът влиза в атлетическата карта на Европа

Бургас влиза в атлетическата карта на Европа. Градът  ще подаде заявка да организира европейското първенство по лека атлетика в зала през 2019 година, стана ясно след среща на кмета  Димитър Николов с президента на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов. 

Домакинът на Евро 2019  ще бъде избран през 2015 г. До тогава Бургас трябва да е готов с изграждането на всички необходими съоръжения. Най-голямата инвестиция ще е за построяването на многофункционална спортна зала с капацитет за 7500 зрители.Строежът й ще започне още през тази година и залата ще бъде завършена през 2014 г., уверява кметът Димитър Николов. 

Спечелването на Евро 2019 е предизвикателство за общината, защото ще трябва да се конкурира с много големи и икономически развити европейски градове. Затова подготовката започва от сега. Сред важните условия за домакинство на най-големия форум в европейската атлетика са възможностите за настаняване и летището. Бургас и сега отговаря на изискванията за настаняване. Обмислят се бъдещи инвестиции в разширяването на летището.