Ден на енергийната ефективност събира строителния сектор в Брюксел

Информационен ден на енергийната ефективност ще събере на 24 януари строителния сектор на Европа в Брюксел. Пред ангажираните в билдинг индустрията ще бъдат представени най-новите разработки в сферата на енергийната ефективност и възобновяемите източници на енергия. Организатор е Изпълнителната агенция за конкурентноспособност и иновации, създадена към Европейската комисия, а форумът се провежда в рамките на многогодишната програма „Интелигентна енергия за Европа”.

 

За заетите в строителния сектор Европейският информационен ден е най-добрата възможност да научат какво се случва в тяхната сфера, да разменят ноу-хау и да срещнат международни партньори. Освен всичко това, срещата е и възможност да се проучат критериите за кандидатстване по програмата „Интелигентна енергия за Европа”, както и какъв трябва да бъде проектът, за да бъде избран за финансиране.

В търсене на успешната формула, подробно ще бъдат разгледани и анализирани вече одобрените проекти.  Ще бъдат организирани работни групи за всяка от финансираните области, а екипи от „Интелигентна енергия за Европа” ще бъдат готови за дискусии и конкретни въпроси.

 

Официалният работен език на срещата е английски, но организаторите са подготвили симултанни преводи на френски, немски, испански, полски и италиански за присъстващите, които не работят с него.

 

Желаещите да научат последните новости в света на строителството и енергийната ефективност, които нямат възможност да присъстват на европейския форум,

могат да гледат срещата в реално време тук: http://scic.ec.europa.eu/str/index.php?sessionno=f076073b2082f8741a9cd07b789c77a0

Достъпът е безплатен и не изисква допълнителна регистрация. Видеозапис и презентационни материали от срещата ще бъдат качени на сайта на Европейската комисия http://ec.europa.eu/energy/intelligent/index_en.htm веднага след събитието.