Обновен басейн и спортен комплекс откриха в Меден Рудник

Два спортни обекта в к-с „Меден Рудник” са напълно обновени  със средства на община Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината.  В сряда / 11 януари/ кметът Димитър Николов, придружен от заместниците му  Йорданка Ананиева, Костадин Марков, д-р Лорис Мануелян и Живко Иванов – директор на общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи“ лично инспектира ремонтите.

Вече работи плувният басейн на СОУ „Константин Петканов” в  „Меден Рудник“. През последните 5 години той не функционираше заради лошо техническо състояние. Извършена е цялостна ревизия и ремонт на електрическата инсталация. Монтирани са нови фаянсови облицовки и теракот в басейн, предбасейн, бани, съблекални, умивални, тоалетни, сервизно помещение и свързващ коридор. Монтирани са стъклокерамика по дъното и стените на плувния басейн, нова топлоизолация, подменена е водопроводната инсталация. Възстановени са падналите мазилки, подменени са старите чугунени радиатори.

Ремонтът е за близо 150 000 лева. Предстои монтиране на соларна система за подгряване на водата в басейна през летните месеци, когато Районната отоплителна централа в „Меден рудник” не работи.
„Освен учениците, басейна в СОУ „Константин Петканов” ще могат да ползват в извънучебно време спортните клубове и гражданите”, каза кметът Димитър Николов.

През 2007 г. общинската администрация завари  в Бургас само един действащ басейн – в Младежкия културен център. Сега в града има осем басейна. Построени са 2 нови басейна в Морската градина и 1 на Минерални бани, основно са ремонтирани и пуснати в експлоатация 2 училищни басейна, както и 2 в детски градини. С финансовата помощ на спортното министерство бе извършен основен ремонт и на закрития басейн в МКЦ.

Ремонтиран е и спортният комплекс на открито, разположен в непосредствена близост до училището.В реконструкцията му са вложени 120 000 лв. Вместо стария асфалт са положени изкуствени настилки, които гарантират по-голяма безопасност и комфорт на спортуващите, монтирани са нови уреди – врати, баскетболни кошове. Старото осветление е подменено с ново, по-силно.

Спортният комплекс включва четири игрища – 2 за футбол, 1 за баскет/волейбол, както и 1 тенис корт, който е първият в Бургас с тревна настилка, макар и изкуствена.