Пазар за милион и половина изграждат в „Меден Рудник”

Тук ще бъде и най-големият спортен комплекс на Бургас
 

Нов закрит пазар ще замени  незаконните ламаринени гаражи край бензиностанция „Петрол” в бургаския комплекс „Меден Рудник”. Кметът  Димитър Николов вече направи първата копка на търговския център.  Чрез предприятие „Общински пазари” община Бургас влага общо 551 000 лева в новото съоръжение. Изпълнител е „Бургасинвест”.

Пазарът ще се състои от 4 блока, в които ще са разположени 12 магазина за търговия с различни хранителни стоки: месо и месни продукти, млечни продукти, пакетирани изделия, хляб, цветя и др. Там ще се помещава и кафе-сладкарницата с 31 седящи места. Отделено е място и за 16  сергии, които ще предлагат плодове и зеленчуци.Всички търговски обекти ще се отдават под наем на желаещи да извършват търговия в тях.

Към пазара ще бъдат изградени и 7 паркоместа, други 12 ще се обособят в близкия крайуличен ъгъл. Всички търговски обекти ще са достъпни и за хора с увреждания.

Срокът за изпълнение на проекта е 3 месеца и се очаква до Великден да бъде завършен.

Новият пазар  се намира в Зона А на комплекса и изграждането му е по идея на жителите, каза по време на церемонията по първата копка кметът Димитър Николов. „Меден Рудник” непрекъснато расте, а липсват места за нормална търговия, съобразена с европейските изисквания и закона за храните. Ангажиментите на общината към най-големия бургаски комплекс нарастват. Места за продажба с обособени паркинги и охрана ще бъдат изграждани във всички райони на комплекса, увери кметът.

Ден преди да стартира сторителството на пазара, в „Меден Рудник” бяха открити обновеният плувен басейн на училище „Константин Петканов“ и нов спортен комплекс. Предстои откриването на нова поликлиника и болница, строят се нови детски градини, изграждат се спортни площадки, подменя се ВиК мрежата. Кметът съобщи пред медиите, че община Бургас е спечелила проект към МОСВ за разширение на пречиствателната станция в комплекса. Така чрез двата колектора отпадните води ще се отвеждат до пречиствателното съоръжение и всички отпадни води на 100% ще са овладени и пречистени. Именно в „Меден Рудник” ще бъде изграден третият и най-голям спортен комплекс в града, каза още кметът. В момента се търсят средства и за изграждане на целогодишен плувен басейн.