Спешен ремонт на Стария съд иска кметът Димитър Николов

Община Бургас е готова да благоустрои и озелени парка пред сградата със собствени средства

Кметът Димитър Николов призовава Министерство на правосъдието да вземе мерки за ремонт и саниране на Стария съд в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. Там са настанени Агенция по вписванията и още няколко държавни служби. Ежедневно мястото се посещава от стотици граждани, а фасадата на сградата, която е държавна собственост, буквално се разпада и е опасна за минувачите.
От своя страна кметът поема ангажимент с общински средства да се благоустрои и със съвременен проект да се озелени паркът пред Стария съд.

„Заедно местна и държавна власт можем да направим района по-безопасен и приятен за хората, които го посещават. В Бургас доброто ни партньорство е доказано. То даде резултат при няколко други проекта. Вярвам, че съвместно ще изпълним и този”, каза Димитър Николов. 

Междувременно бургаският кмет нареди да се събори опасна сграда в задния двор на Драматичен театър „Адриана Будевска”. В продължение на десетилетия тя е използвана като склад за въглища. В момента е полусрутена, а едновременно с това често посещавана от клошари. Паралелно със събарянето Община Бургас ще изготви проект за благоустройство на освободения терен.