EVN България планира 41,7 млн. лв. инвестиции в Бургаска област през 2012 г.

Новите мрежи ще повишат качеството на електрозахранването

През 2012 г. EVN България планира да вложи 41.7 млн. Лева за подобряване качеството на електроазхранването в Бургаска област. Това съобщиха мениджърите на дружеството на среща с областния управител  Константин Гребенаров и представители на ръководството на община Бургас. 

Инвестиционните планове на компанията предвиждат основната част от средствата да бъдат вложени в електроразпределителната мрежа и съоръженията във всички общини в областта, както и за продължаващо развитие на мрежата в курортните комплекси. Ще бъдат изградени над 91 900  метра нови кабелни линии и електропроводи средно напрежение,  148 300 метра нови кабелни линии и електропроводи ниско напрежение , 109 нови трафопоста  и 1 нова възлова станция. В плановете на дружеството е да продължи реконструкцията на съществуваща мрежа, както и изнасянето на отчета на консумираната електроенергия на границата на собственост. 

Общата инвестиционна и ремонтна програма на EVN България в цяла Югоизточна България за 2012 г. възлиза на 128,2 млн. лв.