Нови паркоместа и преасфалтирани улици

Това предвижда проектобюджета на община Бургас за 2012 г.

Ремонт на вътрешноквартални улици и благоустрояване на междублокови пространства предвижда Проектобюджет 2012 за кварталите „Лазур“ и „Братя Миладинови“. Това стана ясно вчера по време на обществено обсъждане на годишната финансова рамка на община Бургас с жителите на двата жилищни комплекса. За да представят предвидените дейности за годината и да чуят въпросите и мненията на гражданите, в срещата участие взеха зам.-кметът по строителство Костадин Марков, директорът на ТД „Зора“ Стефан Дубаров, омбудсманът Таньо Атанасов, общински съветници.

Преасфалтиране, подмяна на тротоарните настилки и обособяване на нови  паркоместа са предвидени на местата, където това е най-належащо: в к-с „Лазур“ по улиците „Тодор Каблешков“, „Батак“, „Перущица“, „Константин  Величков“, „Калофер“, „Карлово“, около блокове 36, 38, 47, 48, 51, 76 и др., в к-с „Братя Миладинови“ – по „Шар Планина“, „Дрин“, „Ванче Михайлов“, „П. Хитов“, „Стара планина“ и др. През тази година ще се осъществи дълго чаканото благоустрояване на междублоковото пространство в района на бл. 59, 60, 63 в „Братя Миладинови“, бл. 4, 6, 8, 9 и 11, зад бл. 12 и 13 в к-с „Лазур“.   Ще започне преасфалтирането на улица „Струга“, както и нейният пробив към „Янко Комитов”, който ще реши основни проблеми с автомобилния трафик в града.

С енергоспестяващо ще бъде подменено старото улично осветление по бул. „Демокрация“. Ще бъде оптимизирано и осветлението в Морската градина на местата, където се налага. Предвидено е да продължи започналото през миналата година благоустрояване на централен плаж. 2012-та е и годината, в която стартира и реконструкцията на моста и реставрирането на о-в Света Анастасия.

Обществените обсъждания на Проектобюджет 2012 на Община Бургас продължават тази вечер от 18.00 часа в ОУ „Антон Страшимиров“ с жителите на ТД „Освобождение“.