Строят рибопреработвателно предприятие във Ветрен

„Крез Мар Сийфудс” ще вложи близо 2 млн. лева и ще осигури 14 работни места

 

Цех за преработка на  риба и хладилен склад за риба и рибни продукти ще изгради„Крез Мар Сийфудс” ООД в бургаския квартал Ветрен. Средствата за новото предприятие са осигурени от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”. Според информация от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, предвидената инвестиция по проекта е на стойност 1 899 087 лв., а размерът на одобрената безвъзмездна финансова помощ за изпълнението е 1 139 452 лв.

Това е вторият одобрен проект в областта на рибопреработването, който ще се изпълнява по мярка 2.6. „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура” от ОП „Рибарство”, уточняват от агенцията.

В кв. Ветрен „Крез Мар Сийфудс” предвиждат изграждането на триетажен цех за преработка на риба и създаване на хладилен склад за търговия на едро със замразена риба и рибни продукти с площ 210 кв. м. 

Планираната производствена програма след реализацията на инвестиционния проект е за производството на общо 74 вида риба и рибни продукти, които ще бъдат замразени, пресни, охладени и мариновани. Очакваното общо годишно производство е 463.4 тона
С реализацията на  проекта компанията ще осигури 14 нови работни места, от които 7 за жени