Ултрамодерен тенискорт в Бургас отваря врати през лятото

Пет открити корта с осветление ще зарадват любителите на тениса в Бургас съвсем скоро. Амбициозният проект за ултрамодерен тенискорт стартира през март, а инициатори са тенис клуб „Бриз”- Бургас и Бургаската тенис лига за аматьори.

 

Мащабното спортно съоръжение, наречено Avenue, ще бъде разположено на 13 дка, в посока кв. Сарафово и ще глътне повече от 1,5 млн. лв.  Предвидено е откритите кортове да бъдат три червени и два зелени с автоматична система за поливане.  Освен тях, Avenue ще разполага с два закрити корта с изкуствена настилка и обслужваща сграда на три етажа. На разгърната площ от 550 кв.м. ще има всичко, което би могло да се окаже необходимо на посетителите-съблекални, бани, фитнес, спортни магазини, заведения за хранене и дори лекарски кабинет. За децата е предвиден детски кът и детски корт, а за почитателите на футбола- миниигрище. Единият от откритите кортове ще бъде изграден като централен, с място за публика и това ще даде шанс на Бургас да се запише в картата на националните тенис състезания. Огромен паркинг ще направи достъпа възможен, тъй като за момента градският транспорт не стига до там.

 

Идеята на инвеститорите е тенис проектът да заеме половината от обособения терен.  За другата половина ще се търсят инвеститори, които да изградят басейн, сгради за други видове спортове, хотелска част и СПА център. Според експерти, инвестицията ще получи възвръщаемост след около 10 години.