„Лукойл” дарява Културния дом на нефтохимика на Община Бургас

„Лукойл“ дарява Културния дом на нефтохимика на Община Бургас.
Това стана факт след разговорите, проведени между кмета Димитър Николов и президента на компанията Вагит Алекперов.
Дарява се цялото имущество на Културния дом, както и прилежащия му имот, съобщиха от пресцентъра на общината.
Кметът Николов нареди да се подготви докладна записка с предложение към местния парламент за одобрение на благотворителния акт. По-късно двете страни по договора ще организират официална церемония за предаване и приемане на дарението.
Културният дом на нефтохимика е с прекрасна локация – адресът му е площад „Тройката” №1. Сградата е на два етажа и включва зали, гримьорни, ателиета и други помещения. С прилежащите имоти теренът е с обща площ 4080 квадратни метра.
„Вече имаме конкретни планове за бъдещето на културния дом, който ще даде още повече пространство за развитие на бургаската култура”, каза кметът Николов. Там могат да се настанят различни школи, клубове и неправителствени организации, занимаващи се с младежки дейности и изкуство. Разбира се, Културният дом на нефтохимика ще продължи да се ползва безплатно от всички школи и самодейни клубове към „Лукойл Нефтохим Бургас” АД.
След извършване на дарението Община Бургас ще направи енергийно обследване на сградата. Тя ще бъде цялостно ремонтирана и санирана по подобие на Младежки културен център и Културен център „Морско казино”.
През последните 2 години, белязани от световната финансова криза, чрез активното партньорство на Община Бургас и „Лукойл” в обществена полза бяха прехвърлени още сграда за настаняване на Пето РПУ и спортна зала „Нефтохимик” с прилежащ имот и административна сграда.