Плажове край Бургас още чакат своите стопани

За втория търг свалиха цените им на половина

12 плажа в Бургаска област търсят своите концесионери, след като МРРБ свали цените им с 50%. До 29 март желаещите да участват в обявените търгове могат да закупят книжа от областна администрация. Самият търг е насрочен за 30 март, като дотогава трябва да е внесен и депозит в размер на 50% от началната тръжна цена за конкретния обект. Предлаганите концесии са за срок от 5 години.

По-ниската цена, с която ще започне търгът в края на месеца е заради невъзможността да се намерят концесионери за посочените ивици. Дванадесетте плажа в последните две години са без стопанисване, а цената им е паднала първоначално с 30%, а след това с 50%. Областният управител Константин Гребенаров, в чиито правомощия е отдаването на концесия на плажовете в обастта коментира, че се надява поне 2-3 плажа да намерят стопани през този месец. Според него най-голям интерес има за Централният плаж на Бургас, чиято начална цена е в размер на 105 859,17лв. без ДДС. Други атрактивни плажове са плажът на Крайморие и Попския плаж в Царево.

При липса на желаещи плажовете ще бъдат обявени за неохраняеми зони, а къпането ще бъде забранено.  „Миналата година безстопанствените плажове в Бургаско бяха около 24, но през годината на определени плажове им изтичаха договорите и за тях трябваше да се провеждат нови процедури.” каза още областният управител. Положителните прогнози на Гребенаров са тази година неохраняемите плажове в Бургаско да бъдат десетина.

Подробности за обявения търг можете да намерите в раздел „Обяви и конкурси”