Ремонтират приюта за бездомни в Бургас

Средствата са осигурени по програма „Красива България”

С пари, осигурени по програма „Красива България” започва ремонт на Центъра за временно настаняване на бездомни хора. Общата стойност на проекта, подготвен от община Бургас и одобрен от управителния съвет на програмата е 250 000 лв., уточняват от пресцентъра на общината.
Приютът бе създаден през миналата година в стара сграда на ул. „Китка” в квартал „Акации”, за да осигури подслон на хора, останали без дом и изпаднали в изолация от близки и познати, спящи в градинки, входове и под балкони.

Поради наложителното функциониране през зимните месеци кметът Димитър Николов нареди с общински средства да се ремонтират и обзаведат четири от стаите и от 19 декември 2011 г. Центърът за временно настаняване заработи с капацитет до 22 души.

След предстоящия вътрешен ремонт, финансиран по „Красива България”, приютът ще може да подслонява до 52 бездомници.           

Сградата на ул. „Китка” не беше използвана повече от 20 години. С парите по проекта ще бъде направен основен ремонт на конструкцията на покрива,  сградата цялостно ще се санира, ще бъдат подменени дограмите, вратите, улуците,  ВиК и ел.инсталациите, ще се сменят подовите настилки, ще се обновят санитарните възли.