Строят СПА хотел в Съдиево

Проектът е на стойност 360 хил. евро без ДДС

Жителите на айтоското село Съдиево, известно с минералните си извори, скоро ще се радват на нова придобивка – СПА хотел с прилежащи към него ресторант и малък СПА център.

Комплексът е на стойност 360 хил. евро без ДДС, които се отпускат по два европроекта, подготвени от предприемчиви млади айтозлии. За лечение и рехабилитация в СПА центъра ще се използва прочутата съдиевска минерална вода.

Георги Янев – съдружник и управител на фирмата, която ще изгражда семейния хотел, обяви, че в непосредствена близост ще бъде разположен и комплекс от еднофамилни къщи. За тях грижата ще има друг местен инвеститор. Двамата бизнесмени ще превърнат района около СПА комплекса в зелена зона с детска площадка и ще изградят интегрирана система за видеонаблюдение. В плановете им влиза и саниране на сградата на кметството в Съдиево.
   
Реалният старт на проекта беше даден на 2 март с тържествен водосвет за здраве и успехи, на който присъстваха десетки гости и съдиевци. Първата копка направиха кметът Васил Едрев и Георги Янев. Айтоският градоначалник сподели задоволството си от факта, че минералните води вече ще работят за развитието на селото, вместо да изтичат в дерето или тубите на хората. Местната администрация се надява и на скок в цените на имотите в района.