Студентски проект от Бургас спечели високо международно отличие

Арх. Галина Милкова грабна голямата награда на фестивала във Флоренция

Арх. Галина Милкова от Бургас грабна голямата награда на Florence Festival 2012. Престижният архитектурен форум се проведе от 1 до 3 март във Флоренция, Италия. 

Шестчленното жури от световно признати архитекти присъди голямата награда на сънародничката ни за дипломната й работа „Център за култура и дебати Демократос”, за която тя е носител и на родни отличия. Проектът е разработен върху терен в центъра на Бургас.

Архитект Милкова е възпитаник на английска езикова гимназия „Гео Милев.” Завършила е Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия, София.  Участвала е в редица международни студентски състезания.

Фестивалът във Флоренция ежегодно събира студенти, преподаватели, университети и фирми на едно място, за да обменят информация, опит, идеи и контакти. Програмата включва лекции, ‘кръгли маси’, уъркшопове, презентации и културни мероприятия.

Акцент през тази година беше и обновеният портал LifeBeyondTourism, промотиращ туризма като мощно средство за интеркултурен диалог, опознаване на световното културно наследство и традиции. В него са представени общини, държавни институции, представители на културния сектор, локалния бизнес и туристическата индустрия.

Чрез арх. Милкова скоро България също ще бъде част от LifeBeyondTourism. Победителката в конкурса предостави на фондацията, създател на портала, материали за историята, културното наследство и традициите на Бургас от името на морската община.