Немски експерт създава концепция за озеленяване двора на гимназия „Гьоте” в Бургас

Ландшафтният архитект Зигфрид Бранденфелс ще участва в създаването на концепция за озеленяване на двора на Гимназията с преподаване на немски език „Гьоте” в Бургас. Гимназията иска да изгради паметник на партона си и немският експерт е привлечен да съдейства в разработването на проекта за облагородяване на територията около монумента на великия поет. 

Зигфрид Бранденфелс е член на Сеньор експертен сървиз /SES/ – неправителствена организация, която се субсидира от правителството на Германия и предлага без заплащане експертната помощ на над 7000 пенсионирани специалисти от всички професии.  Той е в Бургас по покана на регионалната колегия на Камарата на архитектите в България, за да участва в семинар на тема „Ландшафтно устройство – добри практики и проблеми“. Форумът започна на 19 април и ще продължи до 27 април. 

В продължение на девет дни немският експерт и бургаските ландшафтни архитекти ще обсъждат  теми, свързани с поддържането и обновяването на уличните дървета в града, с възможностите за реконструкция на улици и пешеходни зони със засадени вече дървета, реконструкцията на паркове, проектиране на детски площадки и частни градини, опазване на околната среда и изграждане на пейзажа в урбанизирани територии.

По покана на община Бургас Зигфрид Бранденфелс ще бъде специален гост при откриването на „Флора Бургас” 2012 на 25 април.