Строят закрит басейн на мястото на блатото в Меден Рудник

Модерен закрит басейн ще бъде изграден на мястото на блатото до Битака в „Меден Рудник“. В момента е в ход проектирането на обекта, като е предвидено строежът да започне тази година. Басейнът ще бъде 25 метров и ще бъде на разположение не само на спортните клубове, но и на всички граждани. След завършването му около него ще бъдат обособени спортни зони за футбол и тенис, както и обслужваща зона с паркинг.

Кметът на Бургас определи нуждата от подобно съоръжение в най-големия Бургаски комплекс като належаща, тъй като в момента там има само един действащ малък басейн в училище „Константин Петканов“. „Меден рудник“ ни е приоритет, тъй като беше най-изостанал откъм благоустрояване, въпреки че е с размерите на среден български град. Там в момента сме на финал с изпълнението на проект за изграждане на нова кухня-майка за социалния патронаж и детска млечна кухня, напредва и изграждането на закрития пазар за селскостопанска продукция и хранителни стоки“, каза Димитър Николов.

Общо в Бургас басейните са 8. Преди 2007 на разположение на бургазлии е бил само басейнът в Младежкия културен център. Оттогава насам са построени 3 нови – 2 в Морската градина и 1 на Минерални бани. Основно са реновирани и пуснати в експлоатация още 2 басейна в детски градини и 2 в училища. Направен е основен ремонт и на басейна в МКЦ.