Строят четирилентов път Бургас-Слънчев бряг

Започва изграждането на нов четирилентов път Бургас – Слънчев бряг, съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която беше на работно посещение в морския град. Първият лот, по който ще се работи,  е отсечката от летище Бургас до Поморие. В момента върви процедура за избор на изпълнител и е възможно строителните дейности да започнат още през август-септември, уточни министър Павлова. Поетапно ще се работи и по останалите отсечки, обхващащи и обхода на Ахелой. Финансирането се осигурява от държавния бюджет, според разчетите до края на следващата година първите пътни участъци ще са готови. 

В Бургас министър Павлова посети строежа на пътен възел «Юг», популярен като «Детелината». Той ще е готов на 30 юни, със 103 дни предсрочно. 

Регионалният министър пое ангажимент пред кмета на Бургас Димитър Николов да съдейства правителството да подпомогне с допълнително финансиране друг важен за града пътен възел – «Запад». Това съобърежие ще отклони транзитния трафик за Южното Черноморие от комплексите и центъра на Бургас. Общината вече е стартирала изграждането му, в момента се изместват подземните комуникации. Със средства от общинския бюджет ще започне и разширението на ул. «Крайезерна».

Посещението на министър Павлова в региона продължава и на 20 април. Тогава министърът ще провери как напредва строежа на магистрала «Тракия». Вече стана ясно, че лотовете 2 и 3 на магистралата – от Стара Загора до Ямбол, трябва да бъдат готови до 1 юли.