Обзор развива таланти и гради умения сред децата

Лятната културна програма на кметството е насочена предимно към най-малките

Лятната културна програма на Обзор е безкраен детски празник от карнавални фиести, тематични пленери, конкурси и всякакви забавления. Последното предизвикателство към най-малките, организирано от читалище „Изгрев” и кметство Обзор беше свързано с озеленяването на града. Изработването на проект за цветно парково петно „Пеперудена градина” бе част от конкурса „Обзор – град на слънцето, морето и щастливите деца”. Състезанието между учениците от 6-ти и от 7-ми клас включваше още изработка на мултимедийна презентация, на къщички и хранилки за птици. В него губещи нямаше – двата отбора се представиха достойно и си поделиха наградите от Община Несебър, кметство Обзор и Народно читалище „Изгрев”. С предоставените им цветя и под вещото ръководство на озеленители, децата имаха възможност да реализират своите проекти за парково петно. Изработените от тях хранилки и къщички за птици бяха монтирани на дърветата в парка и вече са дом на много пернати от морския град.

За 1-ви юни читалището и кметството в Обзор също подготвят детското забавление. С начален час 16 часа до амфитеатъра в парка ще се проведат детско парти и конкурс за рисунка –пленер на асфалта.

Културните мероприятия за децата не свършват дотук – предстоят първи младежки фолклорен фестивал „Обзор- град на слънцето“ 2012, международни детски фестивали за песни и танци „Планета детство Обзор“ и „Обзор на звездите“, международни детски фестивали „Лято в Обзор“ и „Обзор пее и танцува“, както и многобройни карнавални фиести и конкурси. Традицията да се организират интересни събития за децата, които да развиват таланти, да градят знания и умения и да съживяват традиции и обичаи ще продължава и занапред.