Община Несебър награди 80 деятели на образованието и културата, отлични ученици и даровити деца на 24 май

Община Несебър награди 80 деятели на образованието и културата, отлични ученици и даровити деца в Деня на най-светлия ни духовен празник – 24 май. Кметът Николай Димитров лично връчи грамотите на отличените пред погледа на многобройната публика, препълнила Читалище „Яна Лъскова” в гр. Несебър. Малко преди това в словото си той сподели, че: „Денят на Светите братя Кирил и Методий е непреходен символ на националното ни достойнство, традиции, гордост и духовност. Достойнство – защото сме потомци на славно минало! Традиция – защото още от времето на Черноризец Храбър, с респект почитаме Светите братя и великото им дело! Гордост – „Че и ний сме дали нещо на света и на вси славяни, книги да четат”! Духовност – защото сме единственият народ с официален празник на своята просвета и култура.” Градоначалникът поздрави и всички учители с пожеланието да продължават все така успешно да възпитават децата – бъдещето на Община Несебър и на България, а на учениците пожела да ценят и пазят родния български език.

След края на церемонията по връчване на грамотите, специален поздрав по случай 24 май, отправиха децата от вокална група „Морски звезди” към ОДК Несебър, които с много настроение и усмивки, изпълниха песни и стихотворения, посветени на днашния празник. Възпитаниците от ООШИ Несебър пък, зарадваха насъбралата се публика с два от най-новите си народни танца и внесоха много положителни емоции в препълнената зала.

В края на празничния концерт, всички гости станаха на крака, за да изслушат емблематичната песен, неразделна част от  24 май – „Върви народе възродени”.