Румъния благодари на кмета на Обзор

Христо Янев осигури превоз и подслон на бедстващите туристиКметът на Обзор Христо Янев получи специални благодарности от почетния консул на Румъния, Евгения Попеску за оказаното съдействие при инцидента с автобуса, превозващ 48 румънски туристи и двама шофьори, изгорял тази нощ.

Екскурзиантите пътуват от Констанца към Солун, когато около 22 часа по пътя между село Баня и Слънчев бряг автобусът се запалва в движение. Шофьорът вижда дима, евакуира пътниците и звъни на 112. Оттам изпращат на място Гражданска защита и служители на несебърската полиция. Те на свой ред сигнализират на кмета на Обзор, който веднага отива на място. Въпреки късния час, Христо Янев реагира изключително бързо. Осигурява преводач и извозване на бедстващите туристи и багажа им. Към два часа сутринта, всички са благополучно настанени в два хотела в Обзор.

Въпреки, че автобусът е напълно изгорял, жертви и пострадали няма. Румънците са спокойни и искат да продължат екскурзията си. В момента те очакват туристическата фирма, организирала пътуването, да изпрати друг автобус, с който да продължат към Солун.