Galleria Burgas вече посрещна първите си клиенти

Galleria Burgas вече посрещна първите си клиенти. Още от 9 часа сутринта на 15 май стотици нетърпеливи бургазлии очакваха отварянето на най-модерния търговско-развлекателен център в града. С „Добре дошли!“ ги приветстваха домакините –  Шалом Мор, представител на инвеститора GTC Bulgaria, и мениджърът на мола Симона Първанова. Те заявиха стремежа си чрез своето присъствие тук да направят Бургас още по-добро място за живеене. А не биха го постигнали без пълната подкрепа, която и досега са получавали от общинската администрация.
„В условията на криза крупните инвестиции са особено важни и за нас. GTC открива близо 1600 нови работни места и това ще ни помогне да се справим с трудностите на времето, в което живеем. Бургас заслужава такава инвестиция. Съвременен търговски център заслужава и к-с „Славейков”. Още със стъпването си в града GTC заяви социалната си отговорност и вече я доказа – със залесяването на нов парк, със спонсорирането на крупни спортни и културни инициативи, с подкрепата към най-уязвимите ни съграждани”, каза кметът на Бургас Димитър Николов.
Тържествен водосвет отслужи архиерейският наместник отец Беров под съпровода на църковен хор и лентата бе прерязана.
Нетърпеливи, клиентите се втурнаха в Galleria Burgas, а там ги очакваха безброй изненади – томбола с 400 награди, и най-различни промоции от над 80-те бранда, присъстващи в новия мол.
Galleria Burgas успя да превърне деня в истински празник за Бургас. Пред входа на центъра Бургаският духов оркестър изпълняваше евъргрийни, джаз и филмова музика почти през целия ден.
В центъра на града откриването на най-новия и най-големия мол бе отбелязано с пищен парад. Живи филмови герои оповестиха, че Бургас, който най-после си има и кино, е първият в страната град – домакин на изложба с истински филмови декори и костюми от холивудски продукции. С много песни и танци шествието, водено от Рафи, премина от Морското казино през централните улици и отведе множеството до вече работещия мол, където Любо подгряваше предстоящата изненада. След дуета на изпълнителя на годината с Рафи, до късно вечерта симфоничният оркестър на Бургаската опера и хорът към нея изпълняваха популярна филмова музика пред входа на  Galleria Burgas.

В 19:00 часа кметът Димитър Николов, Саусан Хасон – заместник-ръководител на мисията на Израел в България, Алан Ицкович – председател на борда на директорите на GTC, Муки Гредингер – главен изпълнителен директор на Cinema City International и Сергей Гутник от ЕБВР официално прерязаха лентата на Cinema City. От днес 10-те модерни киносалона на мултиплекса очакват своите зрители.

В 20:45 ч. фойерверки сложиха финала на грандиозното шоу за откриването на Galleria Burgas и поставиха началото на новия модел за пазаруване и развлечения в града.