Пуснаха новия участък на автомагистрала „Тракия”

30 км остават до пълното й завършване

Новият участък от магистрала „Тракия“ – от Ямбол до Зимница,  е пуснат за движение и в двете посоки от 26 август. Така разстоянието от София до Бургас вече включва близо 330 км магистрала, остават за довършване около 30 км от Зимница до Карнобат. Новият участък решава проблема с големите задръствания от Сливен до Карнобат, скъсява разстоянието с близо 10 км и значително съкращава времето за пътуване от Бургас до София. 

След завършването на строителните дейности в района на Петолъчката, от 21 август кръстовището там е кръгово и шофьорите, които пътуват от София за Бургас и обратно вече не са с предимство, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/.
Освен новопостроения участък шофьорите могат да използват и алтернативен маршрут, уточняват от АПИ. В посока София – Бургас движението може да се осъществи от АМ „Тракия“ – връзката с път I-7, а след това по път I-7 към Веселиново – Козарево, път II-53 – Зорница – Средец – по път II-79 към Бургас.
По същия маршрут може да се пътува и в посока Бургас-София. 

Продължава строителството и на останалите 30 км магистрала до Карнобат. Изпълнителите твърдят, че ако времето им позволи, преди зимата ще завършат участъка поне на 90%. Единствено асфалтирането му може да остане за пролетта, заради технологичното изискване на температура над 5 градуса при полагането на асфалта.