Ремонтират училищата в Приморско и Къркларели с близо 500 хил. евро

Трансграничният европроект е пред старта, ръководството на училище „Ататюрк” посети българския град

 

 

Представители от училище „Ататюрк”  в турския град Къркларели посетиха Приморско, за да уточнят бъдещите строителни дейности по съвместния им проект с  училище „Н.Й. Вапцаров” в морския град. Ръководствата на двете училища подготвят уточняващи документи по реализацията на проекта, изисквани от управляващия орган .

 

Проектът ще бъде финансиран по програма „Трансгранично сътрудничество”. 484 450 евро са предвидените средства, които ще се инвестират в изграждането на нова спортна зона в двора на училището в Приморско. Тя ще включва футболно игрище, комбинирано волейболно и тенис игрище, ще има и обособена зона за фитнес уреди на открито. Подобни дейности се предвиждат и в училище „Ататюрк” – ремонт на съблекални, подмяна на настилка и др.

 

Гостите от Къркларели посетиха местата, които ще бъдат обновени след изпълнението на проекта, както и наскоро откритата изложба на художниците Фоти Фотев, Йордан Петров и Павлин Стратиев. Директорът на основно училище „Ататюрк” Бюниамин Четин изрази своето възхищение от топлото посрещане в  община Приморско, както и готовността на турската страна за подготовка на още съвместни проекти. Общинското ръководство в Приморско заяви, че ще продължава да разработва проекти за еврофинансиране, които ще подпомогнат и развитието на туризма в региона.