Богата програма за празниците на народните будители и

Три дни ще продължи в Приморско програмата, посветена на  Деня на народните будители- 1 ноември и международния ден на Черно море, който се чества на 31 октомври.

 

Още на 29 октомври изложба на детски рисунки, посветени на народните будители събира ценителите в салона на читалище ”Самообразование”. Талантите от местното СОУ „Н.Вапцаров” са пресъздали образите на превърналите се в символи на българщината и националното достойнство Васил Левски и Христо Ботев. Стихове на първия народен будител- Паисий Хилендарски и Христо Ботев допълват патриотичната изложба.

 

На следващия ден – 30 октомври, от 10:30 часа в класната стая VII а клас на училище „Н. Вапцаров” учители ще представят мултимедийна презентация и изложба на тема „Ден на народните будители, подготвена от учениците.

 

В деня на Черно море- 31 октомври от 10 часа в библиотеката на читалище „Самообразование” ученици от четвърти клас  ще се запознаят с поезията на  Петко Ропотамски и Стоян Ставракиев, посветена на морето. От читалището са подготвили и лекция за Черно море, която ще разкрие на малчуганите неговите тайни и особености.

 

В същия ден, от 14:00 часа всеки желаещ ще може да се включи в турнир по тенис на маса, посветен на двата празника. Турнирът ще се проведе в салона на училище „Н. Вапцаров”.

 

С тези мероприятия община Приморско подкрепя кандидатурата „Бургас – Европейска столица на културата 2019”.