В Несебър започва дългият любовен уикенд

От утре в Несебър започва дългият фестивален уикенд за любов и вино, който ще събере влюбени от цялата страна в едно нетрадиционно празнуване на Свети Валентин.  

Много романтични изненади ще очакват влюбените, които са избрали да прекарат уикенда в морската община. Двойките, които се регистрират по време на фестивала, ще получат VIP карти с отстъпки за редица обществени места. Магазини, кафета, ресторанти и хотели ще свалят драстично цените си, за да направят преживяването на любовния празник в Несебър още по-запомнящо се.  От община Несебър вече са пуснали и телефон-0554/ 300 30  , на който двойките, които не са от града,  могат да направят резервации за нощувки на преференциални цени.

Тези, които предпочитат да направят подаръка за своята половинка със собствените си ръце, ще имат възможност да се запознаят с различни приложни техники на изработка като декупаж, кливлинг, филц, текстил, аранжиране в специална любовна работилница. „Няма по-специален подарък от този, над който си се потрудил и си изваял със собствените си ръце” твърдят от община Несебър. За почитателите на серенади и на обяснения в любов чрез музика ще се погрижи караокето на Коцето Калки. Водеща сватбена агенция от региона ще подари на всички бъдещи младоженци, които организират тържеството си на територията на община Несебър, 10% отстъпка от цялостната организация на сватбения ден. Един от най-добрите сватбени фотографи в България- Влади Балевски ще разкаже за своите 15 години опит във фотографска изложба, подредена специално за празника в Несебър. Нетрадиционният поглед към сватбените емоции на Балевски са го отвели на сватби по цялото земно кълбо, така че изложбата обещава да е впечатляваща. БГ радио, Дони и Нети, брънч с кмета на Несебър и много други допълват списъкът с изненади, приготвен от общината.

От местната администрация напомнят още, че в Стария град не е препоръчително гостите да оставят колите си, тъй като няма места за паркиране, а паяците работят и през зимата. За сметка на това в дните на фестивала общината е осигурила безплатни паркинги зад шатрата на площада до Пощата в новата част на града, на Морска гара и големия северен паркинг в старата част на града.