В Обзор откриват мемориал в памет на Левски

Обзор тържествено отбелязва 140 годишнината от обесването на Васил Левски. Днес тук официално откриват паметник – мемориал в памет на Апостола на свободата. Паметникът е издигнат по инициатива на кметство Обзор, за да напомня на жителите и гостите на града за епохалното дело на най-достойния българин.

Мемориалът е с формата на знаме, илюстриращо устрема на една от най-ярките личности в национално-освободителното ни движение. В идейния проект е заложен стремежът на революционера за свята и чиста република” с послението, завещано ни от Апостола –  да живеем в равноправие, да бъдем родолюбиви и солидарни. 

В Обзор емблематичната за цяла България дата – 19 февруари, е подчинена на паметта и преклонението пред подвига на Апостола. След откриването на паметника – мемориал, планирано за 11.30 часа, в 15.30 ч. в библиотеката на ОУ „Св. св Кирил и Методий” ученици ще представят драматизация за живота и делото на Левски, ще се включат и във викторината, посветена на подвига му.  Театралната постановка „Васил Левски по пътя към безсмъртието”, подготвена от актьорската трупа към Народно читалище „Изгрев” ще започне в 18 часа в многофункционалната зала на Обзор.