Приморско- хит на международното изложение ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2013

С богата туристическа програма община Приморско блесна по време на юбилейното 30-то издание на международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо, провела се в София от 14 до 16 февруари. Участието на интернационалното събитие, което тази година събра представители на туристическия бизнес от 22 страни, е поредна стъпка, която морската община прави в реализирането на стратегия за развитие на туризма в региона.

Целият туристически потенциал, заедно с културно-историческото наследство в района на Приморско бе представен на два щанда- единият от които посветен изцяло на обектите от района, влизащи в новия туристически маршрут „Виа Понтика”.  Богато илюстрованите рекламни материали, разказващи за море и история, донесоха дъх на солени летни дни в забързаното столично ежедневие. Посетителите, проявили интерес към „перлата” на южното Черноморие, се сдобиха с подробен каталог на община Приморско, рекламно-информационен диск на четири езика и двуезични брошури, с чиято помощ по-лесно да организират почивката си  в Приморско.

За онези, които по време на лятната си ваканция търсят нещо различно от красиви плажове, бе промотирана крепостната стена Урдовиза, както и не по-малко вълнуващата експозиция на подводна археология „Тайни на морското дъно” в Китен. Огромен интерес предизвика тракийското светилище Беглик Таш, превърнало се в последните години в основна туристическа атракция. Пясъчните дюни, блатните цветя и разходките с лодка в сърцето на река Ропотамо заслужено спечелиха вниманието на романтично настроените посетители. Освен забележителностите, на щандовете на община Приморско всеки имаше възможността да получи информация за хотели, ресторанти, промоции и допълнителни услуги. Представителите на община Приморско, участвали в изложението, със задоволство коментираха, че интерес към техния район са проявили както индивидуални посетители, така и много български и чужди туроператори.

Международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо се организира от ПРИМ ЕКСПО по патронажа на Министерсто на икономиката, енергетиката и туризма, с неизменното партньорство на браншовите организации и Столична община. Със своята 30-годишна история и непрекъснато развитие,  ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО успя да се наложи като лидер сред събитията, диктуващи промените и тенденциите в туризма от национален и глобален характер.