Стартира градeжът на параклиса „Свети Георги” в Морската градина

До Гергьовден Бургас ще има параклис в Морската градина. Днес бе направена първата копка на храма „Свети Георги Победоносец” , а обещанието на строителя е до Гергьовден светото място да бъде напълно готово.


Водосвет за здраве и благоденствие отслужи сливенският митрополит Йоаникий и съобщи, че Сливенската епархия също се включва в дарителската акция и дава 1000 лв.  в подкрепа на градежа. С това събраната до момента сума става 37 000 лв., като освен паричната подкрепа, дарители са предоставили материали, озеленяване, осветление и безвъзмезден труд. Първата копка на новия параклис бе направена от председателят на общинския съвет Снежина Маджарова, областният управител Костантин Гребенаров и митрополит Йоаникий. 


Идеята за параклиса идва преди малко повече от 4 месеца от 87-годишния майор от резерва инж. Николай Кожухаров, който предлага в памет на загиналите в Балканските войни да бъде издигнат параклис. Каузата среща силна подкрепа и за кратко време са събрани дарения за градежа и е отредено място край морския бряг. Параклис «Св. Георги Победоносец ще бъде изграден изцяло с даренията на гражданите на Бургас, доказателство, че въпреки трудностите силно ценим духовността, почитаме миналото и умеем да бъдем единни.