БСП- Коалиция за България обещава нови 12 хил.работни места в Бургаска област

“Ние, бъдещите депутати  от БСП – Коалиция за България ще намалим младежката безработица в Бургски регион, която в момента е 28 %-та наполовина в края на мандата си. Ще работим за създаването на най-малко 12 хил. нови работни места в Бургаска област в рамките на 4 години, половината от които в малките общини на областта. “ Това обяви днес водачът на кандидат листата на БСП-КБ за втори многомандатен избирателен район – Бургас Димчо Михалевски. Той е бивш заместник министър на МРРБ. Областният координатор на социалистите Атанас Зафиров представи всичките 28 кандидати за народни представители от регионалната листа. На второ място от гражданската квота е проф. Христо Монов. Трети е самият Зафиров, четвърти – председателят на общинското ръководство на червените Павел Маринов, пети ексдепутатът от 41-то НС Пенко Атанасов.

В презентацията на регионалната програма на КБ озаглавена – “Бургас – важни са хората”, продължила близо час и половина Димчо Михалевски очерта и останалите й акценти. 

Сред тях са изработване на генерален план за определяне на регионалния потенциал за привличане на инвестиции в реалния сектор за производства с висока добавена стойност. Продължаване на изпълнението на всички проекти с европейско финансиране и увеличаване на обема им двойно до края на мандата, както и трикратно увеличаване на размера на националните средства за капиталови разходи за област Бургас. В този сектор се предвижда и доизграждането на АМ Тракия и започване на строителството на автомагистрала “ Черно море” до две години, както и рехабилитация на минимум една трета от дължината на републиканската пътна мрежа в Бургаска област.

В сектор – “Насърчаване на развитието на туризма” е заложено създаване на изнесена структура на Агенцията по туризма със седалище в града, която да поеме и категоризацията на туристическите обекти. А също и пряко обвързване на туристическите продукти с използването на културно – исторческото наследство в областа.

КБ ще настоява за незабавно прекратяване на рекета и административния произвол върху свободната дейност и бизнеса в региона налаган от ГЕРБ в продължение на три години и половина обяви Михалевски. Той добави, че коалицията ще работи и за прекратяване на нелоялната конкуренция и политическото толериране на фирми близки до партията на Бойко Борисов в Бургаски регион.

В сектор “ Образование и грижа за младото поколение” социалистите предвиждат реализиране на областна програма за стабилизиране на мрежата от училища в Бургаска област. Заложен е и държавен ангажимент за подобряване на условията в студентските общежития, както и устойчив модел за тяхното стопанисване и представяне на услугата. Според водачът на листата на КБ, ако социалстите вземат власта, ще бъде гарантирано държавно финансиране за модернизация и разширяване на мрежата от спортни съоръжения в общините от региона. От БСП гарантират и бъдеща целенасочена политика за подобряване на достъпа до здравеопазване и неговото качество в държавните и общински лечебни заведения в областта, както и специална грижа за развитието, обучението и клалификацията на медицинските кадри в Бургаски регион. Ще се настоява и съотношението на здравните заведения концентрирани в Бургас спрямо областа, което в момента е 90 към 10, да бъде променено на 75 към 25. 

От КБ са изработили конкретна програма за развитие на животновъдството в Странджа. Тя предвижда държавна подкрепа, чрез предоставяне на субсидии без количествени ограничения за броя на едър и дребен рогат добитък. Ще бъдат изградени рибарски заслони,  коитохще бъдат предоставени за стопанисване от рибарите в региона. В сектор “Екология” е предвидено изграждане на необходимата екологична инфраструтра за пречистване и отвеждане на отпадните води и депа за обезвреждане на отпадъците. Михалевски подчерта, че той и колегите му декларират категорична държавна политика за недопускането на изграждане на електроцентрала – топлинна или атомна в района на Инеада, Турция. 

В отдел “Администрация и сигурност” от програмата на КБ е заложено облекчаване и контрол на достъпа на гражданите до административните услуги от областта, както и изменение на законодателството и въвеждане на административни райони в община Бургас.

Вторият в листата проф. Христо Монов определи Бургас като културната столица на България и именно от града трябва да се пречупи страха у хората наложен от управлението на ГЕРБ.

Областният координатор Атанас Зафиров припомни че водачите на листите на КБ от Бургас са ставали или премиери, или президенти, след презентацията направена от Димчо Михалевски. 

В края кандидат депутати получиха цветя от представители на   “ Диабетни грижи “ Бургас за здраве и късмет по време на предизборната кампания.

КАНДИДАТ- ЛИСТАТА ЗА ДЕПУТАТИ НА БСП-КБ

1. Димчо Михалевски
2. проф. Христо Монов – ГК
3. Атанас Зафиров
4. Павел Маринов
5. Пенко Атанасов
6. Ива Кусева
7. Паруш Парушев – ГК
8.Юлия Йоргова
9. Димитър Гочев
10. Тошко Драгнев – ГК
11.Николай Тишев
12. Тодор Байчев
13. Христо Панайотов
14. Лалка Стоева – ЗС АС
15. Виктор Атанасов – ГК
16. Андрей Андреев
17. Росен Деспов
18. Кремена Лалева
19. Дарина Стоянова
20. Диана Касабова
21. Георги Спасов
22. Дафинка Главанска
23.Диана Гурева
24. Павлина Пунчева
25. Мартин Павлов
26. Величка Бурлакова
27. Апостол Апостолов
28. Катя Келевска