Бургас отрече социалната политика на ГЕРБ

Ще дадем на майките 100-те милиона лв., които правителството на ГЕРБ задели за подслушване, това заяви в телевизионен дебат кандидатът за депутат от КБ Атанас Зафиров в отговор на въпрос на майка от публиката, която попита политиците как да отглежда децата си с 60 лв. месечно. Поставихте българските майки на колене, вместо да увеличат надбавките ми, когато взех приемно дете за отглеждане държавата ми ги намали с 60 лв., каза майка на 6 деца. Майка на 21-годишно дете със 100% инвалидност съобщи, че пенсията му е 120 лв. е не достига дори за лекарства. До края на следващия мандат минималната работна заплата ще достигне 450 лв. и тя ще бъде освободена от данъци. Вследствие на тази мярка 300 млн. лв. ще останат в хората, заяви Зафиров. Той единствен от присъстващите политици посочи ясни и конкретни мерки за повишаване на доходите и преодоляване на ширещата се бедност.

Публиката освирка общите и мъгляви обещания на канидата на ГЕРБ Ивелина Василева, която се опита да оправдае невижданата бедност с тежката икономическа криза. Тя не отговори на въпрос от публиката защо през последните 4 години безработицата в Бургаска област е нараснала 3 пъти. ГЕРБ отне надеждата ни, казаха хората от публиката и попитаха докога ще се гаврят с местния бизнес, кога ще дадат работа на местните фирми, как се живее със 170 лв. Управляващите не разбраха какво се случи в последните месеци и затова бяха изритани, те нямат моралното право да искат отново властта, заяви Атанас Зафиров. Той напомни на ГЕРБ, че освен Бургас в региона има и други общини, които в последните 4 години бяха тотално пренебрегвани.

Той напомни на ГЕРБ, че и в селата живеят хора и те гладуват. Липса на инвестиции , тежък бизнесклимат, смачкване на дребния бизнес, увеличаване на безработицата, са характеристиките на управлението на ГЕРБ. Той обяви намерението на БСП в следващите 4 години да разкрие 12 000 работни места в областта. Присъстващите поискаха оставката на директора на ДНСК заради рестриктивните мерки спрямо бизнеса по черноморието. Те попитаха защо ГЕРБ изхарчи 3 млрд. лв. от фискалния резерв, къде отидоха взетите от НЗОК 1 млрд. лв.