ГЕРБ- Бургас с идея за самостоятелно Министерство на туризма

Самостоятелно Министерство на туризма ще поискат ГЕРБ от бъдещия министър председател на България. Идеята е заложена в регионалната програма на партията за Бургас. Кандидат- депутатите от морската община смятат, че министерство, което д е насочено изцяло към сектора, ще гарантира ефективното развитие на туристическата дейност в България и ще спомогне за диагностициране и решаване на проблемите в най-ранен етап.

Туризмът, който е не само водещ отрасъл в региона, но и  основен клон на българската икономика, заема съществено място в предизборната програма на ГЕРБ. В бъдещия парламент депутатите от ГЕРБ ще направят всичко възможно за запазване на преференциалната ставка на  данък добавена стойност, който в момента важи.  Сред първостепенните  задачи на политиците ще бъде и търсенето на допълнителни облекчения на визовия режим за гражданите на Русия,  Украйна и Беларус. Освен, че тази стъпка ще подпомогне туризма, положителен ефект ще има и при бизнес посещенията. В момента руските предприемачи са силно ограничени в пътуванията си до България, а визите се припознават като основен проблем.   

От ГЕРБ са категорични, че ще продължат с политиката за инвестиции в археологията,  които се отразиха отлично на редица населени места по южното Черноморие в последните години. Благодарение на сериозните средства, които получиха учените за разкопки в Созопол, край морето бяха открити множество ценни артефакти, които формираха основите на археологическия и поклонически туризъм  в региона.