ГЕРБ в Бургаска област със собствена регионална програма

ГЕРБ-Бургас официално стартира предизборната си кампания днес. Пред  медиите бяха представени всичките 28 кандидати за народни представители, както и акценти от регионалната програма за развитие на Бургаски регион.

”Всички ангажименти, които сме поемали пред нашите съграждани са изпълнени на сто процента. Общото между всички кандидати за народни представители от нашата партия е, че сме местни хора. Ние познаваме най-добре проблемите  в региона и много от тях вече сме ги решили кардинално през първия ни мандат в парламента. Най-важното е връзката с хората да не бъде прекъсната. Мога да заявя, че опазихме тази връзка през изминалите близо 4 години”, каза лидерът на ГЕРБ-Бургас и кандидат за народен представител Димитър Бойчев по време на срещата. Той заяви още, че в  бургаската листа на ГЕРБ е търсен балансът между мъже и жени, които са експерти в сферата на екологията, управлението на европейските средства, икономиката, медицината, туризма, транспорта и земеделието.

 „В нашата листа са включени и много млади и амбициозни хора. Има представители на голяма част от общините в областта. Както винаги, така и сега, ГЕРБ ще разчита на една позитивна и градивна кампания без компромати. Хората тук, пред вас, са един добър екип, който е доказал, че умее да побеждава”, заяви Бойчев. Той представи всеки от кандидатите за народни представители, а самият той бе представен от водача на листата Ивелина Василева. Тя очерта и основните цели и акценти от регионалната програма на партията. Документът е разработен в две основни направления – инфраструктурни проекти и законодателни инициативи.

 “Бургас е нашата кауза и ще продължи да бъде такава. ГЕРБ преведе страната през тежка криза и постигна много, отчели сме своите грешки. Имаме воля да продължим, да надграждаме постигнатото, защото смятаме, че това е правилния път. Няма да разчитаме на популистки обещания, ще бъдем ясни, конкретни, прагматични и реални. В регионалната програма ще видите реалистични платформи”, каза Ивелина  Василева. Тя очерта и основните приоритети от сферата на икономиката, транспорта, инфраструктурата, туризма. Специално внимание е обърнато и взъзможностите за развитие на малкия и среден бизнес, което да доведе до повишаване на доходите на гражданите.

Ден по-рано ръководството на ГЕРБ-Бургас откри кампанията в областния град с театрална постановка за структурата на партията в ДТ „Адриана Будевска”.