Движение „България на гражданите” представи кандидат- депутатите си за бургаски регион“Ние от Движение България на гражданите ще работим за разкриването на поне 150 хил. нови работни места в страната в рамките на две години. Голяма част от тях ще бъдат в Бургаски регион. “ Това обяви днес водачът на листата за кандидат-депутати от Движение България на гражданите за бургаски регион Тома Биков. Той е на 33 години, завършил е актьорско майсторство. От 2002 до 2005 година е работил в Драматичен театър “Гео Милев” – Стара Загара. От 2006 година е бил журналист във вестник „Гласове“. Бил е и редактор в БНТ и водещ на предаване в телевизия RE:TV. В периода от 2010 до 2012 година е главен редактор на сайта glasove.com. Публикувал е десетки политически коментари и анализи в различни печатни и електронни издания. Автор е на книгата “Досието на Доган”. Тома Биков е учредител на политическа партия „Движение България на гражданите“ и член на Националния съвет. Той представи пред препълнената зала на културния дом на НХК в града всичките кандидат-депутати от листата на партията за региона, които ще участват в предизборната надпревара само в бургаския многомандатен район. Втори в подредбата е бившият заместник министър на икономиката и външните работи  Милен Керемедчиев, който е магистър по икономика и управление на транспорта. Трети е Пламен Янев – областен координатор на ДБГ. В кандидат листата са включени 21 представители от бургаски регион, предимно работещи в сферата на икономиката, образованието, здравеопазването, екологията, фармацевтиката.
Тома Биков подчерта, че в никакъв случай Бургас не е витрина и пример за град, където хората живеят добре. Напротив, според него безработицата в града е по – висока от средната за страната. В момента 11.5 % са хората без работа, докато през 2008 година, процентът е бил 5.8.
“ Само на 20 – 30 км. от Бургас хората живеят в отчайваща бедност, на ръба на оцеляването, предимно в общини като Айтос, Руен, Карнобат, Сунгурларе” – каза Тома Биков. Той уточни, че в момента страната е доведена до безизходица и не се вижда никаква перспектива за излизането от това бедствено положение, до което е довело управлението на ГЕРБ. Биков посочи, че от няколко месеца се води целенасочена мръсна ченгеджийска кампани срещу лидера на движението Меглена Кунева, ръководена лично от Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Водачът на бургаската листа на партията добави, че неговите представители в никакъв случай няма да участват в тази мръсна игра на бившите управляващи. Според него кампанията на ДБГ ще е чиста, на изключително високо експертно ниво, като подготвяния пакет от мерки бил най – добрият възможен за страната в момента. Надсловът на документите бил – от България на мутрите и олигарсите към България на гражданите. Здравеопазване, образование, администрация да заработят за хората. Икономиката да насърчава и да не мачка малките и средни предприятия, а не както е в момента да обслужва само монополите. Новите работни места и увеличаването на доходите да върнат достойнството на хората, а премахването на привилегиите и контролът над власта да укрепят доверието на хората са сред приоритетите на новата политическа партия.
Сред останалите акценти в програмата на формацията на Меглена Кунева , чието мото е – Да на нормалността, са незабавна реформа в съдебната система, пакет от мерки за икономически растеж на страната, който да я превърне в модерна индустриална държава до 10 – 15 години. И на трето място фундамент наречен – България на бъдещето чрез инвестиции в сферите на здравеопазването, образованието и културата. В програмата на политическата формация се предвижда увеличение на бюджета за образование най – малко с 500 млн.лв. каза Тома Биков и уточни, че партията ще започне широк дебат за приемането на нова конституция в страната, която да гарантира , че онези, които упражняват власт, ще носят отговорност за това. Предвижда се и изчистването на избирателните списъци от мъртви души чрез активна регистрация, както и отмяна на привилегиите на народните представители, в това число ползването на служебни автомобили, безплатно паркиране и почивните станции. Ще се гарантира, че след две години нито едно българско дете няма да чака за детска градина. Ще се стартира и програма в рамките на четири години, при изпълнението на която, във всяко българско училище ще има спортна зала, или физкултурен салон.Гост на представянето на кандидат-депутатите бе заместник председателят на партията Людмила Елкова. И тя от своя страна посочи, че Бургас не е онзи измислен от ГЕРБ вълшебен град – оазис за живеене. Според нея, ако не си член на формацията на Бойко Борисов си обречен да останеш безработен. Елкова обяви, че ДБГ спира войната срещу интилигентните и можещите хора наложена по време на управлението на ГЕРБ.Промоцията на представянето на кандидат – депутатската листа бе открита с изпълнението на бургаски песни от Росен Сеновски, а момичета във фолклорни носии поднесоха обреден хляб и цветя на всичките кандидати за народни представители с пожеланието за успешна кампания. Края Тома Биков съобщи, че лидерът на партията Меглена Кунева ще посети бургаски регион в края на месеца, а конкретно в Бургас, тя ще бъде на 30 април.КАНДИДАТ-ДЕПУТАТСКА ЛИСТА :
1. Тома Биков


2.Милен Керемедчиев


3.Пламен Янев


4. Живко Табаков


5. Дамян Денев


6. Ирена Балджиева


7. доц. д-р Таня Борисова


8. д-р Здравка Инджова


9. Стефко Русев


10. Владимир Стоянов


11. Неда Калчева


12. Радослав Петков


13. Милена Стоянова


14. Валентин Люцканов


15. Константин Горов


16. Янчо Станков


17. Радостина Славова


18.Божидар Бабаджанов


19.Пенка Колева


20.Валентина Косева


21.Стоян Грозев