Димчо Михалевски лъже! Никой не е гонил рибарите от Несебър, няма влязла в сила концесия

Абсолютна лъжа е изказването пред медиите на кандидата за народен представител от БСП Димчо Михалевски, че министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев е издал заповед на несебърските рибари да напуснат пристанището в морския град.


Втората лъжа е, че пристанището в Несебър е отдадено на концесия. Такава концесия не е влязла в сила и твърденията, че порта е с нов собственик са 100 процента манипулация.


Документът, който Михалевски размахва пред камерите е отговор на писмо от страна на рибарската общност в Несебър, които са изпратили запитване до ресорното министерство относно правата на евентуален концесионер на територията на пристанището. Отговорът не съдържа нито ред относно „изгонване” на рибарите, а условията за работа на концесионер според българското законодателство.


Важно е отново да се подчертае, че няма влязла в сила концесия и, че именно правителството на ПП ГЕРБ беше това, което инвестира в реконструкцията на порта.


Въпреки че съдържанието на писмото, с което се спекулира от страна на БСП, е с подпис на министър от Служебното правителство и реално ПП ГЕРБ вече не управлява държавата, ние сме на страната на истината и няма да позволим никоя партия да се заиграва с опасенията на местните жители.


Димчо Михалевски отново показа, че не е запознат със ситуацията в Бургаски регион. За съжаление може би е бил подведен, но това е нормално, защото за един външен за областта човек е трудно в рамките на две седмици да вникне в бита и проблемите на местните хора.