Димчо Михалевски: Ревизия на концесията за търсене на газ в „Силистар” ако има опасност от екологична катастрофа

 България вече е друга, хората осъзнават какво се случва, преодоляват наложения страх и на 12 май резултатът ще е красноречив. Това заяви пред близо 200 души в Царево водачът на листата на Коалиция за България в Бургаско инж. Димчо Михалевски. В залата на местното читалище бяха и кандидат-депутатите Атанас Зафиров, Дафинка Главанска, Димитър Гочев и Катя Колева.    

  Михалевски нарече лансираната от ГЕРБ теза за стабилна държава най-голямата лъжа. Такава нямаше, защото цялата криза бе стоварена на гърба на народа със замразените доходи и мизерията от липсата на работа, коментира водачът на червената листа. По думите му скандалът с подслушванията е нанесъл тежък удар по имиджа на България в целия свят. Феодалите на Цветанов и Борисов по места пък оказват натиск над хората, защото се страхуват от това, което ще излезе като злоупотреби, като загубят управлението. „Властта трябва да защитава достойнството и живота на хората, а не да се използва за финансово-икономическо овладяване на държавата, както правят ГЕРБ”, изтъкна още водачът на червената листа. Той бе категоричен, че Коалиция за България ще потърси сметка на всички, които са мачкали и пресирали хората. ”ГЕРБ си повярва, че държавата и всички ние сме техни и за това превърнаха България в разграден двор”, посочи Михалевски.   

  Облекчаване на визовия режим за туристите от Русия и страните от бившия СССР, разкриване на 12 000 работни места за областта, програма за брегоукрепване на черноморския бряг, подкрепа за строителството на рибарски заслони, бяха ангажиментите по които ще работи Михалевски в следващия парламент. Той увери, че общият устройствен план на Царево ще влезе в сила, за да се спрат опитите зад гърба на обществото да се изготви нов план в частен интерес. По отношение на безобразието в горите кандидат-депутатът увери, че най-напред ще се извърши основен ремонт на закона, прекратяване на концесиите и справедливост за ловните дружинки. Михалевски се ангажира да отстоява правата на тракийските българи в двустранните отношения с Турция, ревизия на концесията за търсене на газ в  квадрант „Силистар” при наличие на опасност за екологична катастрофа, както  рехабилитация на всички пътища в региона, включително и на построените от ГЕРБ, които са започнали да се рушат. Той обеща и да се намери възможност за  изграждане на панорамен път между стария и нов град в Царево.   

На въпрос на граждани за цената на тока и проблемите в енергетиката Михалевски коментира, че това е сектора, в който ГЕРБ са заложили множество „бомби”. Коалиция за България ще извади всички договори, злоупотреби и тайни на яве, за да се въведе справедлива цена, а виновните за кризата да понесат отговорност. Според кандидат-депутата една от причините за поскъпването е, че ГЕРБ са спрели износа на ток. „Стратегическото планиране и райониране на страната е нашето бъдеще”, категоричен бе Михалевски.    

  Председателят на Общинския съвет на БСП в Царево Петко Арнаудов подчерта, че Димчо Михалевски в качеството му на зам.-министър на МРРБ е направил много за развитието на Царево и района, изброявайки успешните проекти.