Евгени Мосинов: ГЕРБ няма воля да защитава интереса на малкия и среден бизнес в Бургас

За БСП важни са хората, затова работим в защита на техните интереси. За съжаление обаче всички предложени решения в тази посока са блокирани от мнозинството на ГЕРБ в Бургас. Това обяви общинският съветник от левицата Евгений Мосинов в телевизионен дебат, посветен на проблемите на община Бургас. Съветникът изтъкна, че социалистите в местния парламент са против всички несправедливи решения, особено за малкия и среден бизнес, които се прокарват с  от ГЕРБ.  Той определи като несправедлив размера на такса „Битови отпадъци” за фирмите, срещу който протестираха и присъстващи на дебата. Според Мосинов липса на воля в администрацията е причина този размер на не бъде коригиран. „Ако ГЕРБ няма воля да намали данъчното бреме на територията на общината това не може да се случи, защото те имат абсолютно мнозинство в Общинския съвет- 28 съветника, при необходими за вземане на решения – 26”, изтъкна социалистът.

ГЕРБ взе решението за такса смет от 11 промила за малкия и среден бизнес, за което съветниците на БСП бяха против, обяви председателят на социалистите в местния парламент и обясни, че точно мнозинството не е  допуснало преразглеждане на таксите, след решението на ВАС за отмяната им. Той бе категоричен, че този размер на местния налог е съсипал малкия и среден бизнес в Бургас.

Бургазлии попитаха, защо общината събира два пъти повече от необходимата от сума за таксата за чистота и какво се случва с остатъка от 4,5 млн.лв., при условие, че едва 800 хил.лв.  от тях се плащат за изграждането на Регионалното депо за отпадъци. Излишъкът, натрупан от събраната ТБО е достатъчно основание, Общинския съвет да вземе решение за нейното намаление, категоричен бе съветника от БСП.

Граждани недоволстваха и от некачественото изпълнение на ремонтите на инфраструктурни обекти, в които са вложени милиони левове. Те нарекоха индустриалния парк, който в момента се изгражда, най-новото сметище на града и изразиха съмнение за неговото бъдеще. Това даде повод на представителя на БСП да обяви, че левицата винаги е настоявала за максимална прозрачност  при определяне на критериите за обществени поръчки и избора на изпълнители, и за широко обществено обсъждане на всички концесии.