Започва “Бургаска ветроходна седмица”

За поредна година в началото на месец май в Бургас ще се проведе международната ветроходна регата „Порт Бургас”, наричана още “БУРГАСКА ВЕТРОХОДНА СЕДМИЦА”. Тя е и най-мащабното събитие в календара на БФВ. Регатата се организира от Яхт клуб „Порт Бургас”, със съдействието на Община Бургас, Пристанище Бургас и частни спонсори.
От 1 до 5 май гостите и жителите на града могат да наблюдават ежедневно гонките, които ще бъдат непосредствено пред мостика на плажа. Бургаският залив ще се изпълни с платната на млади ветроходци, които ще покажат своите умения и ще се борят за победа.
До настоящия момент са заявени състезатели в класовете “Оптимист”, “Лазер-стандарт”, “Лазер-радиал”, „Лазер 4,7”, “Фин”, “470” и “420” – от ветроходни клубове в Румъния, Турция, Кувейт, Гърция и България. Съдийският екип от 20 съдии ще бъде от Регионална съдийска колегия-Бургас и международно жури от Гърция, Израел, Турция и България.* Предварителната програма на “БУРГАСКА ВЕТРОХОДНА СЕДМИЦА” е следната:

01.05.2013 г. – пристигане, заявяване на състезателите и обмер на яхтите

02.05.2013 г. – техническа конференция за съдии и треньори, 11:00 часа откриване на регатата, първи състезателен ден/гонки пред мостика на Бургаски плаж/

03.05.2013 г. – втори състезателен ден/гонки пред мостика на Бургаски плаж/

04.05.2013 г. – трети състезателен ден/гонки пред мостика на Бургаски плаж/

05.05.2013 г. – четвърти състезателен ден/гонки пред мостика на Бургаски плаж/, церемония по награждаване на победителите и закриване на регатата.