Коалиция за България: Без касови апарати за рибарските лодки

За премахване на изкуствено създадените монополи и ревизия на поразиите на ГЕРБ се обяви водачът на червената листа инж. Димчо Михалевски.

 

 

      Преразглеждане на концесионните договори за плажовете в Бургаско и възможността част от тях да бъдат предоставени на общините пое като ангажимент водачът на листата на Коалиция за България за 2- МИР – Бургас инж. Димчо Михалевски на среща с жители на Приморско. По думите му има редица нарушения при отдадените на концесия плажни ивици в последните години, за това след изборите ще се наложи ревизия. Според него общините трябва да получат не само атрактивните плажове, но и тези, към които няма интерес и в момента се водят безстопанствени. Той пое личен ангажимент към рибарите да предложи закон за либерализация на режима за лодките до 12 метра. „Ще махнем касовите апарати, дневниците и всички административни пречки, които ГЕРБ наложиха на дребните рибари”, категоричен бе той.

      Хората настояха за спешна реформа в здравеопазването, тъй като извън Бургас здравните услуги са влошени. Михалевски обяви, че Коалиция за България ще ликвидира изкуствените монополи, като се започне най – напред с лекарствата. „В мандата на Борисов лекарствата поскъпнаха с 400%, като изпреварваме по цени Гърция и Турция, с което се източва и Здравната каса”, обяви социалистът. Той подчерта, че в последните години Бургаска област е с едни от най – големите разходи за болнична помощ, които обаче се разпределят несправедливо. Преди пет години 73% от средствата са били за областния център, а останалите 27% в останалите общини. Сега 91% от парите са за Бургас, а останалите райони разчитат едва на 9%, което е скандално. Той даде пример, как една частна болница  за последната година е получила 7млн.лв., а преди това още 4 млн.лв.

      Жителите на Приморско призоваха кандидат – депутатите на Коалиция за България да спрат натиска над малките и средни фирми, да върнат старата пенсионна реформа, тъй като тази на ГЕРБ е ощетила хиляди българи.

      „ГЕРБ са готови на всичко в момента, за да спечелят отново изборите и сипят неизпълними обещания, само, за да не дойде някои, който да направи ревизия на поразиите им”, каза още инж. Димчо Михалевски.

      В срещата в Приморско участваха и кандидат – депутатите Атанас Зафиров, Росен Деспов,  Димитър Гочев и Катя Колева.

 

ИЗБОРИ 2013