Коалиция за България представи в Поморие програмата си за управление

Националната програма за управление на Коалиция за България до 2017 г. представи пред жители на града, симпатизанти и съмишленици в Поморие председателят на ОбС на БСП – Никодим Стоянов на първата среща с обществеността на кандидатите за народни представители за 2 МИР  – Бургас. Недопустимо е хората да бъдат докарани до ръба на отчаянието от досегашното калпаво, некадърно, крадливо управление, сподели в емоционално изявление вторият в листата психологът Христо Монов, чийто екип е работил по преодоляване на последиците от атентата на летището в Сарафово. Изключително тревожен е фактът, че  родените през 2012 г. деца са с 23 процента по-малко от родените през 2009 г., съобщи г-н Монов. Той даде само един пример – Наредба, приета от ГЕРБ, намалява нормативно необходимите за дете в детска градина 8 кв. м, на 4 кв. м. В същото време пак тяхното управление реши, че т. н. „щастливи” прасета се нуждаят от 6 кв. м. Може би заради това прасета дойдоха пред парламента, за да подкрепят Бойко на 20 февруари, предположи кризисният психолог. Има реална опасност България да изчезне, ако продължи безумната политика, водена от досегашното правителство, каза г-н Монов и призова да бъде сложен край на това управление.

Пред жителите на Поморие Регионалната програма на Коалиция за България за развитието на Област Бургас бе представена от двете представителки на града в листата на коалицията  Ива Кусева и Кремена Лалева. Те акцентираха специално на раздела за развитие на туризма откроиха  основните ангажименти, които КБ поема за развитието на черноморските общини.

Подчертано бе, че приетият наскоро Закон за туризма изисква в съвсем кратки срокове да бъдат изработени 14 нови наредби, което на практика е невъзможно и ще доведе до редица проблеми за тези, които са ангажирани в туристическия бранш.

На срещата в Поморие присъстваха и кандидатите за народни представители на коалицията за 2 МИР – Бургас Николай Тишев и Христо Панайотов.