Меглена Кунева : Борисов и Цветанов да се откажат от имунитета си

Бившият премиер и неговият заместник Бойко Борисов и Цветан Цветанов да се откажат от депутатския си имунитет, за да могат да бъдат разследвани във връзка със скандалите за подслушванията. Това обяви в Бургас днес лидерът на партия „ Движение България на гражданите” Меглена Кунева, която е в региона на предизборна обиколка. Тя каза, че очаква законът в страната да се спазва и да не прави изключение за никого. Кунева направи това си изказване във връзка с днешните действия на прокуратурата, която спря разследването за незаконното подслушване. Мотивът е, че са открити доказателства за извършено престъпление от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който обаче има имунитет като кандидат за депутат. Кунева припомни съобщението на Софийска градска прокуратура, че бившият вътрешен министър е извършил престъпление по делото за незаконното подслушване на политици, министри, президент и бизнесмени. Срещу него били събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление по чл. 285 във връзка с чл. 387 ал. 2 от Наказателния кодекс, съобщиха от СГП. Лидерката на ДБГ посочи, че след избухването на скандала Бойко Борисов каза, че гарантира за Цветан Цветанов и той не е извършвал подобни престъпления.

Меглена Кунева изключи след изборна коалиция с ГЕРБ , която да управлява страната в името на националния консенсус и уточни, че на този етап  предпочита да изчака изборният резултат и затова се въздържа от темата за бъдещи управленски коалиции.

Бившият  еврокомисар определи кандидатурата на местния водач на кандидат – депутатската листа на ДБГ Тома Биков като силна и успешна. Тя изтъкна факта, че той, досега не се е занимавал с политика като негов плюс и добави, че той и колегите му от листата могат да помогнат много за преодоляването на моментната политическа и икономическа криза, в която България се намира.